Hundhälsa

Förkyld hund

Visste du att hundar, precis som människor, kan råka ut för jobbiga och energikrävande förkylningar. En hund kan dessutom få hosta i samband med en förkylning och vanligtvis håller det i sig några dagar och upp till några veckor. Det vanligaste är att förkylningen försvinner tids nog av sig själv, men det kan kännas skönt för både dig och hunden om du vet vad du kan göra för att lindra besvären.

Ett bra sätt att få din hund att bli frisk snabbare är genom att uppmuntra den till att vara lugn och stila. Vila är viktigt för människor när vi är sjuka, men minst lika viktigt för djur. Du ska även se till så att din hund alltid har tillgång till färskt vatten och även här uppmuntra den att dricka mycket. Sist men inte minst ska du undvika att hunden hamnar i rökiga eller dammiga miljöer.

Hundhosta kan ibland även kallas för kennelhosta. Kennelhosta är en mycket smittsam sjukdom som många hundar i Sverige vaccineras emot redan som valp. Du ska se till så att din hund inte träffar andra hundar under minst en vecka från och med att hunden har börjat hosta.

ashe