Olika hundraser

Små hundraser

Är du på jakt efter en liten hund som du enkelt kan lyfta upp eller bära i en väska? Så kallade miniatyrhundar finns i olika raser och med olika personligheter och beteendemönster. Den lilla hunden blev som mest populär i samband med att kändisar började synas med hundrasen, t.ex. chihuahuan. Även om man vill ha en liten hund så är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande är ett djur som ska behandlas därefter. Din hund är ingen leksak och inte heller en bebis. En liten hund behöver samma uppfostran, omvårdnad och motion som en stor hund, bara inte i samma omfattning.

Här nere har vi samlat en lista på alla små hundar som ingår i kategorin miniatyrhundar. Om du är på jakt efter en liten hund kanske någon av dessa kan passa dig i smaken. Kom ihåg att du måste skaffa dig kunskap om den hund du väljer, så att du kan ta hand om den på bästa sätt.

1. Malteser

2. Mops

3. Yorkshireterrier

4. Chihuahua

5. Tax

6. Toy pudel

7. Pekingese

8. Pomeranian

9. Shih tzu

10. Dvärgpinscher

Fördelarna med en liten hund är många. En liten hund passar t.ex. utmärkt för den som bor trångt men som samtidigt vill ha en fyrbent vän. Den lilla hunden är också väldigt behändig och kan enkelt bäras upp när det behövs. Många mindre hundraser besitter egenskaper som stor intelligens och ivrighet, vilket gör att man behöver ha ett lite extra koll på vad hunden har för sig.

ashe